Congrid satsar på att bli en viktig exportprodukt för byggbranschen

congrid-export

YIT valde Congrid som partner för att hantera kvalitets- och säkerhetskontrollen på sina byggarbetsplatser.

Finlands största byggbolag YIT har valt Congrid-applikationen som sin fältverktygspartner efter en omfattande internationell upphandling. Från och med April kommer Congrid att användas på alla YIT-byggarbetsplatser i Finland.

Congrid har utvecklat en digital plattform för att hantera och kontrollera kvalitet- och säkerhetsarbetet på byggplatser. Innan Congrid användes oftast penna, papper samt Excel-filer på bygg men nu används i huvudsak mobil, surfplatta eller datorer.

Samarbetet med YIT betyder mycket för Congrid som vuxit till marknadsledare i Finland.

”Samarbetet bidrar med synlighet, ny potential samt stabiliserar vår position på den finska marknaden”, Säger Timo Makkonen, VD på Congrid.

Enligt YIT stöder användningen av Congrid bolagets grundpremiss ”säkerhet först, kvalitet alltid”

”Digitalisering är en av de megatrender som påverkar vår strategi. Digitaliseringen i sig självt har inget värde, den måste aktivt stöda våra anställda i deras uppgifter och t.ex. förbättra informationsinsamlingen. Congrid gör detta”, kommenterar Sakari Aaltonen, Head of Capability Development, Construction and Production, på YIT.

Samarbetet ser även lovande ut med ett öga på internationella möjligheter, YIT är aktivt i 11 länder.

”Vi kommer fortsätta utveckla Congrid till en lösning i världsklass. Genom samarbetet får vi betydande information och kunskap som nyttar alla våra kunder, berättar Makkonen.

Mer information:

Timo Makkonen, VD, Congrid, (+358) 44 716 7200, timo@congrid.fi

Sakari Aaltonen, Head of Capability Development, Construction and Production, YIT Oyj,( +358) 50 390 3658, sakari.aaltonen@yit.fi