Digital byggfrukost – i samband med Fastighetsmässan i Göteborg

Congrid, HomeRun.net och Fira Sitedrive arrangerade ett digitalt byggmöte i Göteborg med temat “Hur arbetar nordens bästa byggföretag med digitala lösningar”.

 

Frukostträffen organiserades i samband med Fastighetsmässan den 5. September för att presentera till beslutsfattare från både bygg- och fastighetsbranschen tre innovativa lösningar för att digitalisera byggprojekt.

Ersätt papper, penna och Excel med en app

Antti Vuori presenterade Congrids lösning för att digitalisera kvalitets- och säkerhetsinspektioner i alla typer av byggprojekt. När all dokumentation görs med hjälp av en mobilapplikation – sparar detta inte bara tid utan effektiviserar även arbetet.

Med hjälp av Congrid är det också lätt bjuda in andra entreprenörer, konsulter och beställare till ett och samma system, så att alla intressenter kan delta informationen i realtid. Användare har även möjlighet att samla och analysera det insamlade data för att förbättra egna arbetssätt.

Smart boendekommunikation ökar kundnöjdheten och sparar tid

Josefine Skoglund, Country Manager på HomeRun.net presenterade Homeruns digitala verktyg för tillvalshantering, boendekommunikation, dokumenthantering och upphandling. Genom konkreta exempel visade Josefine hur entreprenörer har ökat kundnöjdheten och lönsamheten i sina bostadsprojekt.

Josefine visade också HomeRuns tillvalsbutik som hjälper boende att göra sina inredningsval. Tillvalsbutiken är dock mycket mer än bara merförsäljning för byggföretagen. För entreprenören är fördelarna flera; färre byggfel, färdiga beställningslistor, underlag till montörerna samt smidiga faktureringsunderlag.

Traditionellt stambyte på bara 2 veckor genom smart tidsplanering

Henry Salo från Fira Sitedrive berättade hur de lyckades göra ett traditionellt stambyte på bara två veckor. Digitala verktyg är avgörande i projekt med tidspress då man behöver informera alla aktörer hur arbetet fortskrider. Om exempelvis badrummen står tomma och arbetet står still långa perioder är det svårt att korta ner ledtiden