Sveriges största yrkeshögskola inom samhällsbyggnad väljer Congrid som digital lösning

KYH yrkeshögskola i Göteborg har inlett ett samarbete med SmartCrafts digitala verktyg Congrid, som erbjuder en banbrytande möjlighet för studenter att utforska digitalisering av byggprocessen. Genom detta samarbete kommer KYHs studenter att ha tillgång till Congrids innovativa plattform kostnadsfritt under sina praktikperioder, vilket fördjupar deras förståelse och färdigheter inom samhällsbyggnad och teknik.

Congrid är företaget som omdefinierar hur byggprojekt hanteras och genomförs. Säkerhets- och kvalitetsprocesser kan samlas in och samordnas digitalt, vilket minimerar risker, sparar tid och framför allt skapar högkvalitativa och säkra byggprojekt. Genom att erbjuda studenter tillgång till Congrids plattform utrustar KYH sina studenter med en betydande konkurrensfördel efter sina studier.

KYH har sedan 2007 varit en stark yrkeshögskoleaktör inom samhällsbyggnad, teknik och IT och har etablerat sig som en av de tio största yrkeshögskolorna i Sverige. Med utbildningar på 17 olika orter i landet är KYH väl positionerat för att erbjuda sina studenter en omfattande utbildning som matchar de aktuella behoven på arbetsmarknaden.

“Vi är glada över att samarbeta med KYH och stärka vårt engagemang för utbildning och utveckling inom byggbranschen,” säger Henrik Karlsson, säljansvarig på Congrid. “Genom att erbjuda KYHs studenter tillgång till vår plattform ger vi dem möjlighet att utforska och uppleva den digitala utvecklingen som pågår inom byggsektorn.”

Samarbetet mellan Congrid och KYH strävar efter att stödja och accelerera digitaliseringen inom samhällsbyggnad. Genom att utbilda och inspirera nästa generation av branschexperter med de senaste teknologiska framstegen förbereds inte bara studenterna för framtiden utan bidrar även till byggindustrin i Sverige.

Om SmartCraft:

Koncernen SmartCraft är ledande inom digitala lösningar särskilt anpassade för hantverkare i Norden. Missionen är att genom en palett av digitala verktyg förenkla den dagliga verksamheten, öka säkerheten på arbetsplatsen och möjliggöra en mer hållbar hantering och utveckling inom branschen. SmartCraft är börsnoterat på Oslobörsen och har idag runt 200 anställda fördelade på 15 olika kontor i Sverige, Norge och Finland. På svenska marknaden representeras SmartCraft även av Bygglet, EL-VIS, HomeRun och Coredination.